Kuhinje – tudi masivne so lahko moderne

Kuhinja je prostor, v katerem preživimo velik del svojega časa. Po meri izdelana kuhinja je bolj udobna od tipske, saj je prilagojena vašemu načinu dela in vašim potrebam. S kuhinjo po meri lažje dosežemo ustrezno razporeditev elementov in prilagoditev razpoložljivemu prostoru. Kljub tehnološkemu napredku in vstopanju različnih sodobnih materialov tudi na pohištveno področje je lesena kuhinja po priljubljenosti še vedno v samem vrhu. Tudi če bi si želeli moderni videz in sodobne barve, to še ne pomeni, da si ne morete izbrati masivne kuhinje. Ravno nasprotno. Izdelki podjetja Kuhinje Erjavec dokazujejo, da je tudi lesena kuhinja lahko sodobna in sledi modnim pohištvenim trendom.
Masivne kuhinje različnih modelov in barv ohranjajo vse prednosti, ki jih ponuja les. So prijazne do okolja, trpežne, prostor napolnijo s posebno toplino in domačnostjo, hkrati pa so modernih oblik. Če niste privrženec modernega sloga, pa vas bodo zagotovo navdušile tudi naše lesene kuhinje klasičnega videza, tradicionalnih barv in oblik.

 

 

Masivne kuhinje po elementih – sestavite svojo sanjsko kuhinjo

Če nimate prostora za tipsko lahko sestavite kuhinje po elementih in tudi tako pričarate občudovanja vredno kuhinjo. Odločite se lahko za različne kuhinjske nize. Pri enoredni kuhinji so elementi razporejeni vzdolž ene stene. Lahko so nameščeni tudi v kuhinjski niši ali na hodniku. Pri dvoredni kuhinji pa so kuhinjski elementi razporejeni ob dveh nasprotnih stenah, pri čimer je treba paziti, da je prehodni del dovolj širok, da se v vmesnem prostoru lahko brez težav gibljeta dve osebi.


Pri kuhinji v obliki črke L so kuhinjski elementi nameščeni ob dveh stikajočih se stenah, v vogalu - diagonalno na kuhinjske elemente - pa ostane dovolj prostora za jedilno mizo. Kuhinjski elementi, postavljeni v obliki črke U ,omogočajo optimalno razporeditev delovnih centrov in učinkovito izrabo tlorisne površine, saj je potrebne le malo komunikacijske površine.

 

 

Masivne kuhinje z otočkom – le če imamo dovolj prostora

Sodoben način bivanja postavlja pripravljanje hrane za družino in goste v središče domačega življenja. In prav takšnemu načinu življenja je namenjen kuhinjski otok. Pri odločitvi za kuhinje z otočkom je v prvi vrsti treba upoštevati prostorske danosti. Težko ga boste namreč postavili v majhno, ozko kuhinjo.


Čeprav je velikost kuhinjskega otoka prepuščena potrebam in dimenzijam posamezne kuhinje, pa velja, da mora biti funkcionalen kuhinjski otok dolg vsaj 1,2 metra in širok več kot pol metra. Seveda moramo ob tem tudi paziti, da bo okoli njega dovolj prostora za nemoteno gibanje.