Mini kuhinje po meri za optimalen izkoristek prostora

Izraz mini kuhinja se najpogosteje uporablja za čajno kuhinjo v podjetjih, vendar je s to oznako mogoče poimenovati tudi majhne kuhinje v stanovanjih, kakršna je denimo kuhinja za mansardo. Tako kot velika kuhinja tudi mini kuhinja vključuje vse osnovne kuhinjske elemente, kot so štedilnik, pomivalno korito z armaturo in hladilnik, lahko pa tudi pečico, napo in nekaj prostora za shranjevanje. V primeru, da je prostor dovolj velik, lahko dodamo še manjši pomivalni stroj in mikrovalovno pečico. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da moramo imeti na voljo dovolj delovne in shranjevalne površine.


Mini kuhinja zahteva premišljeno in skrbno načrtovanje, pa tudi precej domišljije in iznajdljivosti. Ker je kuhinja navadno del manjšega stanovanja, ne zavzame veliko prostora, v modernih stanovanjih pa se jedilnica pogosto združi z dnevnim prostorom. Tako je izdelava mini kuhinje osredotočena zgolj na majhen prostor, ki je namenjen kuhanju. Ima pa mini kuhinja še eno prednost. Ker je cena odvisna od velikosti prostora ter kuhinjskih elementov in naprav, je lahko investicija tudi zelo ugodna.


V podjetju Kuhinje Erjavec Ljubljana vam zagotavljamo, da so moderne in praktične tudi majhne kuhinje. Prav nobenega razloga ni, da se v njej ne bi dobro počutili. Če niste privrženec modernega sloga, pa vas bo zagotovo navdušila tudi naša ponudba kuhinj klasičnega videza, tradicionalnih barv in oblik.

 

 

Kuhinja za mansardo zahteva nekoliko več načrtovanja

Pametno načrtovanje in s tem pravilna porazdelitev delovnih površin sta ključnega pomena tudi za kuhinje v mansardnih stanovanjih, saj poševni stropi in stene predstavljajo poseben izziv. Izdelava kuhinje po meri bo kar najbolje izkoristila prostor, ki nam je na voljo, hkrati pa bo poskrbela za funkcionalnost, preglednost in dostopnost majhne kuhinje. Rešitve so tako lahko inovativne in drugačne ter lahko vašo mansardno kuhinjo odenejo v poseben šarm in ekskluzivnost. Ne glede na posebnosti, ki jih prinašajo kuhinje za mansardo, jih še vedno lahko opremite v želenem slogu.


Mansardno kuhinjo navadno postavimo v enojnem ali dvojnem nizu, v obliki črke L ali v obliki črke U, če je prostor širok od 240 do 270 centimetrov. Kuhinjo v enojnem nizu lahko namestimo v ožjih prostorih. Kuhinja v obliki črke L je zelo praktična, nudi pa tudi dodatne prostore za shranjevanje in za delo.

 

Po vašo novo kuhinjo torej v Kuhinje Erjavec Ljubljana. Vabljeni!