Moderne kuhinje po meri so središče doma

Moderna kuhinja po meri postaja središče doma. Je del dnevnega prostora, otok, kjer se odvija družabno življenje. Življenski slog se spreminja, moderna kuhinja pa se prilagaja novim potrebam uporabnika in ponuja različne možnosti kombiniranja elementov, materiala in najnovejših tehnologij. 

Moderne profesionalne kuhinje po meri so zasnovane funkcionalno in ergonomsko, so čistih in enostavnih oblik. Vsi elementi za kuhinjo in detajli so zasnovani tako, da je enostavna za uporabo in vzdrževanje, hkrati pa moderne kuhinje dajejo interierju dodaten pečat kvalitetnega oblikovanja.

kuhinja brez aparatov

 

Oblikovna značilnost modernih kuhinj so prevladujoče ravne linije

Nove kuhinje po meri so sestavljene iz monolita, v katerem maksimalno izkoristimo prostor za shranjevanje ter delovnega otoka za pripravo in serviranje hrane. V kuhinji je vse na dosegu roke oz. pripravljeno za uporabo (npr. rolo omara).

Pri modernih kuhinjah prevladuje horizontalen raster. Spodnji elementi kuhinje so sestavljeni iz širokih predalov, viseči elementi pa delujejo dekorativno z nizkimi pravokotnimi omaricami in konzolnimi policami. Pohištveni elementi moderne kuhinje so pogosto brez ročajev, podprti z električnimi sistemi odpiranj (na touch sistem oz. senzor).

Uporabljajo se novi materiali in moderne barve, vgrajujejo se tehnološko najbolj dovršeni mehanizmi in moderna okovja. Površine so gladke in enostavne za vzdrževanje. Pri površinski obdelavi prevladujejo visok sijaj, steklo, kovina ter eksotični les kot akcent. Delovni pulti moderne kuhinje so in morajo biti odporni na vodo, udarce, vročino ter enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Kot material se najpogosteje uporabljajo kerrock, kamen, laminat ter tudi nerjaveče jeklo in beton.

Pomemben del pri oblikovanju moderne kuhinje je osvetlitev kuhinje, katere namen ni le osvetlitev delovnih površin, temveč tudi scenografski učinek z igro svetlobe in sence. Trend v razsvetljavi je vedno večja uporaba LED luči.

LED osvetlitev moderne kuhinje

 

Moderne kuhinje dopolnjujejo tehnološko in oblikovno dovršeni gospodinjski aparati

Pogosta je uporaba popolnoma vgradnih aparatov, izstopajo pa modernne ekstravagantno oblikovane kuhinjske nape. V našem podjetju sicer prodajamo kuhinje brez aparatov, vendar vam znamo svetovati tudi glede nakupa le-teh.

Z razvojem tehnologije se v nove moderne kuhinje vse pogosteje vgrajuje multimedija, elegantno skrita in integrirana v kuhinjske elemente. Uporabniku moderne kuhinje po meri omogočajo dostop do spletnih vsebin, radia in televizije, omogoča pa tudi internetne nakupe živil.

Vabljeni k ogledu galerije modernih kuhinj brez aparatov: GALERIJA

 

Z mizarstvom Erjavec do nove kuhinje brez aparatov. Pokličite nas za izdelavo kuhinje po meri!

 

Kuhinje ErjavecOLAJŠAMO VAM NAKUP KUHINJE